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arnaque

céréales vs. patates

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Dans les moulées haut de gamme, ils ont remplacé les céréales par des patates, des poids, du riz. Ils ont remplacé des hydrates de carbone par d'autres en fait.

En quoi est-ce que les céréales sont pires?

C'est un point que quelqu'un a soulevé sur un autre forum et je suis loin de maîtriser le sujet à fond..

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Je me souviens d'avoir vu un tableau ou on comparait la digestibilité des différentes sources d'hydrates de carbone présentes dans les formules commerciales.

Le maïs est devenu très cher au cours des dernières années, ils remplacent par des résidus de riz de brasserie et autres sources.

Si quelqu'un a accès a ce tableau, ca m'intérese.

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Mais justement, est-ce que ce serait une question de coûts de production plutôt que de qualité de produit?

Si le prix du maïs n'avait pas augmenté, est-ce qu'on l'utiliserait encore malgré sa faible digestibilité?

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arnaque a écrit:
Mais justement, est-ce que ce serait une question de coûts de production plutôt que de qualité de produit?

Si le prix du maïs n'avait pas augmenté, est-ce qu'on l'utiliserait encore malgré sa faible digestibilité?


Messemble que le maïs est pas mal moins digeste que les patates...

Selon Manon Boneau, il faut vraiment que les céréals cuisent longtemps et a très haute temperature pour les rendre digestible ce qui n'est pas fait lors de la production de moulée.

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Des infos intéressantes peuvent être trouvées ici.


http://www.dogfoodproject.com/index.php?page=betterproducts

Extrait:

Carbohydrates:
What to look for:
►Whole ground grains such as rice, oats, barley, millet etc., potatoes, sweet potatoes, peas
►Corn often gets an undeserved bad reputation. While it is not acceptable as a main source of protein in a dog food (as it is used in combination with corn gluten), as a source of carbohydrates it is no better and no worse than other grains in terms of nutritional value and digestibility. The starch part of corn is highly digestible but the whole ground product has a higher fiber content than other grains (around 7%), which results in slightly larger stools - often incorrectly interpreted as lack of digestibility. Unless an individual dog is intolerant or allergic to corn, there is no need to avoid products which include it in reasonable amounts.

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Merci pour l'nformation


Je répète ici les même infos mais je me permet d'ajouter des détails pour ceux que ca intéresse.

Carbohydrates

Carbohydrates may originate from grains (rice, wheat, barley, oats, corn etc.) or alternative sources like potatoes, sweet potatoes, tapioca or peas. The claim that all carbohydrates in commercial dog food are nothing but fillers and can not be digested by dogs is incorrect - properly cooked (as in extruded and baked dry foods as well as canned foods) they are highly digestible and valuable sources of energy.
•The tolerance of amounts and types varies, some dogs do better with more carbs in their diet than others, and some do better on grain-free foods with alternative sources.
•For certain health conditions it is beneficial to avoid high-gluten grains like barley, wheat, rye or oats and favor low gluten ones like rice, millet, amaranth, quinoa and sorghum (milo).
•Quality is also important, since grains deemed unfit for human consumption (often contaminated with mold) can legally still be used for animal feed.
•Whole, unprocessed grains (also listed as "ground" or in "meal" form) retain all the nutrients in the bran layer, the original fat content and the endosperm. Grain fragments and flours are incomplete and may have already lost much of their nutritional value during processing and storage. Some manufacturers include one fragment (most commonly brewer�s rice) to lower product cost, which is acceptable if whole grains or starchy vegetables are also present. Be wary of products that consist mainly of fragments and flours. Flours are highly refined and while not harmful, contain less valuable nutrients and more refined carbohydrates than whole ground grains.
•Be careful of "splitting" of ingredients, such as for example rice, rice flour and rice bran all appearing in an ingredient list. Added together they would appear much higher on the ingredient list.

What to look for: ►Whole ground grains such as rice, oats, barley, millet etc., potatoes, sweet potatoes, peas
►Corn often gets an undeserved bad reputation. While it is not acceptable as a main source of protein in a dog food (as it is used in combination with corn gluten), as a source of carbohydrates it is no better and no worse than other grains in terms of nutritional value and digestibility. The starch part of corn is highly digestible but the whole ground product has a higher fiber content than other grains (around 7%), which results in slightly larger stools - often incorrectly interpreted as lack of digestibility. Unless an individual dog is intolerant or allergic to corn, there is no need to avoid products which include it in reasonable amounts.


What to avoid: ►Fragments like potato product, middlings/mids or mill run of any kind
►Unspecified grain sources like cereal food fines, (distiller's) grain fermentation solubles

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Les pois contiennent deux fois plus de protéines que la plupart des légumes. Ils sont une bonne source de vitamines A et C et de complexe vitaminique B, de thiamine, de riboflavine et de niacine. Ils sont aussi une bonne source de calcium, de fer, de phosphore et de potassium. La fibre insoluble qu’ils contiennent favorise la motilité de l’intestin.

La pomme de terre, une racine tubéreuse nutritionnellement riche, est une bonne source d’amidon et de fibre et ne contient pas de gluten. Les pommes de terre jaunes contiennent une bonne quantité de vitamine A et des flavonoïdes, notamment le carotène et la zéaxanthine. Elles contiennent également des fibres solubles et insolubles dont les nombreux bénéfices favorisent une bonne santé.

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